Dokumentarni Filmovi

Collapse
  •  
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Megagrađevine: Najveæi oceanski brod

    Megagrađevine: Najveæi oceanski brod


    National Geographic se na istraživačko putovanje otisnuo divoskim brodom, koji se probija izazovnim i opasnim tjesnacima Singapura i Malacce, kako bi doplovio do velikog Južnokineskog mora, pa i dalje.
    Kapetan Roger Llewellyn upravlja brodom od 134.000 tona po imenu Atlanta, tvrtke OOCL, kroz mora što vrve gusarima, kako bi došao do jedne od najprometnijih luka na svijetu. Upoznajte mehaniku broda i lukavost brodskoga života, od mosta na vrhu do dubina strojarnice i složenosti najsuvremenijeg računalnog navigacijskog sustava.
    ...
    Go to post

  • Sekunde do katastrofe: Kursk

    Sekunde do katastrofe: Kursk


    Kursk, ruska podmornica, na vojnoj je vježbi u trenutku kada dolazi do dvije eksplozije i njezinog potonuća na dno mora. A to je uzrokovalo tragediju? Teorije uključuju sabotažu, prijateljsku vatru i sudar s američkom podmornicom
    ...
    Go to post

  • Atlantida

    Atlantida


    Međunarodna skupina stručnjaka predvođena američkim arheolozima možda je u močvarnom području južne A panjolske napokon pronašla Atlantidu, mitski grad koji je po pretpostavkama potopio gigantski tsunami.
    Kako bi riješio tu višestoljetnu misteriju, tim arheologa radio je dvije godine i koristio se digitalnim mapiranjem, podzemnim radarima, podvodnom tehnologijom i satelitskim fotografijama potopljena grada u blizini Cadiza, u južnom, ali atlantskom dijelu A panjolske. Tamo, potopljenu u prostranim močvarama nacionalnog parka Donana, stručnjaci smatraju da su pronašli drevnu Atlantidu. -
    ...
    Go to post

  • Izgubljeno kraljevstvo Maja

    Izgubljeno kraljevstvo Maja


    Davno prije Kolumba Maje su uspostavile jednu od najrazvijenijih civilizacija njihova vremena u prašumama Meksika i Središnje Amerike. Ali ovo je napredno društvo svećenika, astronoma, zanatlija i poljodjelaca iznenada tajanstveno nestalo prije više od tisuću godina. Pridružite se arheolozima u putovanju do Copana, Dos Pilasa i drugih klasičnih ruševina Maja dok iskopavaju predmete i ogromne hramove nevjerojatne ljepote. Nedavno dešifrirani hijeroglifi i nova otkrića pružaju nevjerojatna saznanja o životu ovih drevnih ljudi. čut ćete dramatične priče o padu jednog kraljevstva i zadnjim satima jednog okrutnog rata. Uz životopisne prikaze svjedočit ćete drevnim ritualima izvedenim na mjestima njihova izvođenja. I upoznat ćete vječne Maje koji još uvijek održavaju mnoge tradicije svojih predaka. čut ćete glasove nevjerojatne civilizacije dok otkrivate IZGUBLJENO KRALJEVSTVO MAJA.
    ...
    Go to post

  • Drugarica Jovanka - 2010

    Drugarica Jovanka - 2010


    Ovaj se film temelji na svjedočanstvima suvremenika aktera i događaja u Užicama 15, gdje je Jovanka Broz provela 35 godina u zajedničkom životu s Titom. â??Drugarica Jovankaâ?? pokušava dati odgovor na brojna pitanja i dileme koje prate ličnost Jovanke Broz: je li bila više od prve dame, koliko je znala i što je na nju utjecalo, je li bila žrtva ili krivac? Oslanjajući se na ulomke iz različitih knjiga, na razne ispovijesti i dokumente, ovaj film pokušava rasvijetliti odnose na vrhu nekadašnjeg sustava, nejasne čak i ljudima koji su bili njegovim dijelom. S druge strane, pogled je to na zemlju i doba o kojima mlađi naraštaji ne znaju mnogo.
    ...
    Go to post

  • Svemir: Komete

    Svemir: Komete


    Komete. Preostale krhotine nastanka našeg Sunčevog sistema. Kroz povijest su bile predmet straha i divljenja. Danas ovi ledeni divovi nude jedinstven pogled u to kako su nastale planete i kako je započeo život kakav mi poznajemo. U "Kometama" detaljno promatrano eksperimente koje sprovode naučnici nastojeći da shvate kako je svemir evoluirao i da li neki od tih globalnih ubojica putuje u našem smjeru.
    ...
    Go to post

  • Prestanite pušiti za jedan sat

    Prestanite pušiti za jedan sat


    Više od 96% klijenata Susan Hepburn postiglo je uspjeh pomoću ove tehnike. Sada je njezina posebna i jedinstvena tehnika dostupna i vama na ovom izvanrednom DVD-u!
    Ostavite pušenje zauvijek za samo 60 minuta bez simploma odustajanja Nakon slušanja ove jedinstvene i efikasne hipno terapije po metodi Sušan Hepburn, pušaći postaju ncpušaći. Pogledajte prvo DVD, zatim zatvorite oči i slijedite jednu od Susaninih seansi.
    PREDNOSTI OVE METODE: - NEMA SIMPTOMA ODUSTAJANJA ILI čEA1NJE ZA CIGARETAMA! - NEMA RAZDRAA1LJIVOSTI! - NEMA A1ELJE ZA UZIMANJEM HRANE IZMEAU OBROKA!
    ...
    Go to post

  • Najokrutniji americki zatvori

    Najokrutniji americki zatvori

    Najopasniji kriminalci Wyominga u strogo čuvanom zatvoru.
    Jednom ste nogom u paklu a čuvara je sve manje.
    Neki čuvari izdrže nekoliko tjedana i odu.
    Pogledajte kako se novi mladi čuvari nose sa problemima
    koje im donose zatvorenici.
    ...
    Go to post

  • Pentagon: Strogo povjerljivo

    Pentagon: Strogo povjerljivo


    Osvojite ulazak bez presedana u zgradu žilu kucavicu američke vojske. Uđite u ograničenu zonu, uključujući sastanak vrhovne komande u strogo čuvanoj sobi znanoj kao â??Tenkâ??.
    Naučite nešto o zadivljujućoj povijesti od onih koji to najbolje znaju i budite svjedocima američke obrane u ratu protiv terorizma. Zadivljujući, povjerljiv uvid u pobjede, poraze i izazove Pentagona.
    ...
    Go to post

  • Nerijeseni Misterij - Jack Trbosjek:

    Nerijeseni Misterij - Jack Trbosjek:


    Nitko zbilja ne zna tko je on. Potraga za njegovim pravim identitetom traje još i danas, no jesmo li uspjeli priči i korak bliže istini? Je li Jack Trbosjek bio pomaknuti umjetnik, čovjek koji se bavio crnom magijom, član kraljevske obitelji ili neka anonimna osoba čije se ime izgubilo u povijesti? Forenzični psiholozi, stručnjaci za zločine i znanstvenici istražuju te teorije i nagovještavaju Trbosjekov identitet.
    ...
    Go to post

  • Seksualnost

    Seksualnost


    Gotovo ništa ne određuje naše mjesto u društvu od rođenja tako dobro kao spol. Ali što će biti ako osoba dovede u pitanje te jednostavne definicije muškog i ženskog?
    Poletite na rajski otok s čovjekom iz Kalifornije koji se namjerava vratiti kao drugi muškarac, točnije, žena. Zađite s nama u albanska sela gdje se žene odriču seksa kako bi stekle status jednak muškarcu. I u Indiju gdje ćemo upoznati čovjeka koji se razlikuje samo po tomu što ne upražnjava seks. SEKSUALNOST zalazi iza krutih granica spolova kako bi istražila carstvo tabua.
    ...
    Go to post

  • Jesu li stvarni? Superljudi

    Jesu li stvarni? Superljudi


    Je li moguće da majstori karatea pogode jedan drugoga nevidljivom energijom? Mogu li indijski "čudotvorac" i mistici Sufi toliko toga učiniti svojem tijelu i ne osjećati bol?
    Mogu li majstori transcendentalne meditacije letjeti? Postoje li zbilja supermoći? Od Indije do Iraka, od Italije do predstave u LA-u. Je li to stvarno? Istražite navode takozvanih "superljudi".
    ...
    Go to post
There are no articles in this category.
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
Please log in to your account to view your subscribed posts.

Arhiva

Collapse

Kolekcija

Collapse

Serije

Collapse

Domaći

Collapse

Working...
X