Dokumentarni Filmovi

Collapse
  •  
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Svemir: Konačno odredište

    Svemir: Konačno odredište


    Prijeđite prag zadnjih granica dok čovječanstvo kreće na najveću od svih pustolovina putovanje svemirom. Od junačkih svemirskih pionira do suvremenih alpinističkih misija, dajmo vam uzbudljiv pogled na čovjekovu misiju da osvoji, svemir.
    Krenite sa astronautom Michaeom Foaleom dok preživljava orbitalan sudar na ruskoj svemirskoj stanici Mir. Ponovno proživite pobjede i tragedije svemirskih istraživanja, i pogledajte kako suparnici i hladnoga rata sa ujedinjuju svoje stručnjake u projektima poput plutajuće platforme za lansiranje s mora.
    ...
    Go to post

  • Izgubljene podmornice: Nestanak s radara

    Izgubljene podmornice: Nestanak s radara





    Zaronite u malo poznato kraljevstvo očajničke hrabrosti, šokantne tragedije i nevjerojatnog junaštva, u â??National Geographicâ??-ovoj potrazi za istinom o nekima od največih podmorničkih katastofa u povijesti.
    ...
    Go to post

  • Vidimo se u čitulji

    Vidimo se u čitulji


    Dokumentarni film Janka Baljka "Vidimo se u citulji" govori o kriminalu u Srbiji koji je naglo porastao u vreme gradanskog rata u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.
    Film sadrži fragmente intrevjua vodenih sa kriminalcima i policajcima iz devedesetih godina prošlog veka. Film prikazuje i fotografije na kojima se vide do zuba naoružani glavni kriminalci i clanovi njihovih bandi.
    U ratom pogodenoj Srbiji žive frustrirani ljudi. Mladi shvataju da im buducnost nudi samo siromaštvo, neizvesnost i strah. Kao i u mnogim drugim gradovima bivših komunistickih zemalja, u kojima životni standard vrtoglavo opada, mladi ljudi se povode za lakim sticanjem novca, raskoši i zadovoljstvima, a sve to im, uz osecaj lažne bezbednosti, nudi clanstvo u nekoj bandi. Prema recima jednog od intervjuisanih "svaki mladic u Srbiji sanja da bar pet minuta u svom životu bude clan mafije." U nastavku ista osoba dodaje: "Smrtnici (odnosno obicni ljudi) nece u citavom svom životu iskusiti ono što neki od nas dožive u jednom danu."

    ...
    Go to post

  • Plavi Planet (Kolekcija)

    Plavi Planet (Kolekcija)

    Plavi planet sveobuhvatna je serija o prirodoslovnom pregledu svjetskih oceana. Otkrit će vam nevjerovatne činjenice, a mnoge od njih do snimanja ovog dokumentarca ljudima su bile nepoznate. Uz brojne nepoznate činjenice, ovaj serijal donosi i niz nevjerovatnih, prekrasnih prizora morskih dubina i prostranstava koji oduzimaju dah, te otkriva nova staništa, vrste i ponašanja životinja ispod i iznad površine mora. U snimanje serijala utrošeno je čak 70 milijuna kuna te je ovo jedna od najskupljih BBC-jevih produkcija.
    ...
    Go to post
There are no articles in this category.
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
Please log in to your account to view your subscribed posts.

Arhiva

Collapse

Kolekcija

Collapse

Serije

Collapse

Domaći

Collapse

Working...
X